Dzień dobry dzieci:) 1.Na początek odtwórzcie nagranie i dotykając odpowiednich części ciała śpiewajcie znaną Wam piosenkę (to dobre ćwiczenie na początek dnia) https://youtu.be/30BVfTvlsrE 2.A teraz wykonajcie dwie karty pracy,które macie poniżej 3.Na koniec poproście mamę, …
Czytaj dalejMiesiąc: Marzec 2020
Skąd się biorą jajka?
Dzień dobry.Czy zastanawialiście się kiedyś: ,,Skąd się biorą jajka?”. 1.W jaki sposób powstaje jajo? Poproście mamę lub tatę aby rozbili Wam jajko na talerzyk abyście mogli się jemu przyjrzeć. Jajo powstaje ‘od wewnątrz’. Najpierw więc powstaje …
Czytaj dalejZabawy ruchowe i gimnastyczne dla przedszkolaków
Dzień dobry Motylki 🦋! Dzisiaj zapraszamy na zajęcia z gimnastyki:„Gimnastykuj się codziennie. Zobacz jakie to przyjemne. W zdrowym ciele, zdrowy duch, Pokaż jaki z ciebie zuch. Poniżej w linku znajdziecie kilka propozycji. Pozdrawiamy Was serdecznie P. Agnieszka i p. Dagmara.
Czytaj dalejPrzedszkole Niepubliczne Stokrotka
Drodzy Rodzice, piszę do Was , ponieważ cały czas jestem / i cała kadra Stokrotki / myślami z Wami , a przede wszystkim z naszymi dziećmi , jak długo mają trwać dla nich te ferie …
Czytaj dalejW krainie muzyki.
Dzień dobry:)W tym tygodniu zajmiemy się tematem: W krainie muzyki. Przeczytajcie z rodzicami wiersz pt. „Najlepszy instrument” i zwróćcie uwagę na to,w jakich sytuacjach może grać instrument,o którym pisze autor Jest taki instrument na świecie,Dostępny nawet …
Czytaj dalejNa wiejskim podwórku
Dzień dobry Starszaki! W tym tygodniu poznamy zwierzęta mieszkające na wsi. 1. Przeczytajcie z rodzicami wiersz S. Kraszewskiego ,,Na wiejskim podwórku” Na podwórko dumne matki przyprowadziły swoje dziatki:Krowa – łaciate cielątko,Koza – rogate koźlątko,Owca – …
Czytaj dalejDzieńdoberek
Witajcie Kochane Motylki…. 1. Przywitajcie nowy dzień przy piosence „Dzieńdoberek” , zaproście do wspólnej zabawy rodziców i rodzeństwo. 2. Zadanie na dzisiaj to historyjka obrazkowa pt. „Pożegnanie z Bałwankiem” (do wydrukowania) Zadania dla Was:– Opowiedz, …
Czytaj dalejUtrwalenie literek
Dzień dobry:)Dzisiaj przypomnijcie sobie poznane już wcześniej litery „G” i „L”. W tym celu mamy dla Was dwie karty pracy. Na pewno poradzicie sobie wspaniale. Przypominamy, że najpierw piszemy po śladzie, a potem samodzielnie. Jak …
Czytaj dalejLiterka G
Dzień dobry Starszaki!Dzisiaj zachęcam Was do poznania nowej literki ,,G,g”. Na pewno tęsknicie za swoimi książkami? Wiem jak bardzo lubiliście w nich pracować. Może uda mi się trochę Was pocieszyć. Przygotowałam Wam kilka zadań do …
Czytaj dalejPrzyleciały bociany
Dzień dobry Motylki 🦋! Z nami wiosna, a więc też dobry czas, aby zaobserwować zmiany zachodzące w przyrodzie. Czy ktoś z was widział, czy przyleciały bociany? .Jeśli nie to będziecie mieli okazję. Zapraszamy na dzisiejsze zabawy, zagadki, …
Czytaj dalej