Miesiąc: Marzec 2020
Sadzimy i siejemy
Dzisiaj sadzimy i siejemy. Zacznijcie od filmu https://www.youtube.com/watch?v=JGNkJp3hqmA. Teraz zróbcie kartę pracy. A na koniec możecie zasadzić cebulę lub fasolkę.
Czytaj dalejĆwiczenia dla małych stópek – Gimnastyka dla zerówki
Dzień dobry Zerówko!Dzisiaj jest całkiem niezły dzień na małą gimnastykę. Mamy dla Was propozycję różnych ćwiczeń dla Waszych stópek. Przebierzcie się w wygodny strój i zdejmijcie skarpetki.Życzymy Wam przyjemnej zabawy:)p. Agnieszka i p. Paulina
Czytaj dalejCudaczek Wysmiewaczek
Dzień dobry kochane Motylki! Czy pamiętacie jak to przed każdym słuchaniem bajki, wiersza bądź opowiadania,mówiliśmy sobie… Słońce świeci nad głowami (kto pamięta niech głośno mówi ) Dziś niestety nie pani, ale zapewne mama bądź tata są z Wami.Będą …
Czytaj dalejZadania logopedyczne na 23-27.03.2020
Na początek gimnastyka buzi i języka- spróbujcie ćwiczyć 2 razy dziennie po 5 minut Inspiracje do ćwiczeń oddechowych znajdziecie tutaj: Jeżeli buzie są już wyćwiczone, spróbujcie powtórzyć: Na deser ćwiczenia słuchowe W wolnej chwili zajrzyjcie …
Czytaj dalejGąsienice z opakowania po jajkach
Dzień dobry moje Starszaki!Wczoraj nauczyliście się wiersza o gąsienicy. Dzisiaj mam dla Was pomysł na pracę plastyczną – zroóbcie gąsienicę z opakowań po jajkach! https://ekodziecko.com/gasienica-z-opakowania-po-jajkach
Czytaj dalejWiosenna łąka
Dzień dobry Zeróweczko,Na pewno już wiecie, że mamy wiosnę. Pogoda za oknem też prawie wiosenna, prawda?Mam dla Was propozycję: spróbujcie namalować wiosenną łąkę, ale w taki sposób jaki jest pokazany na filmiku. Będą Wam potrzebne:– …
Czytaj dalejEksperyment, który powinny zobaczyć nie tylko dzieci 😉
Dzień dobry Motylki … Jak się czujecie? Ogromne brawa dla Emilka, który przepięknie zaśpiewał piosenkę pt. „Marzec czarodziej”. Dzisiaj zapraszamy Was do przeprowadzenia prostego eksperymentu, który pokazuje jak ważne jest mycie rąk mydłem. Miłej zabawy …
Czytaj dalejKolorowa gąsienica
Hej dzieciaki!Przygotowałam Wam dzisiaj wiersz o kolorowej gąsienicy Doroty Gellner. Nauczcie się go na pamięć. Powiedzcie kto jest bohaterem wiersza? Jak wyglądała gąsienica? Jak spędziła zimę? Co stało się na wiosnę? Czy gąsienica zimą i …
Czytaj dalejEksperymenty dla Zerówki
Dzień dobry Zerówko,Dzisiaj przesyłam Wam filmiki z eksperymentami, które będziecie mogli wykonać z niewielką pomocą kogoś dorosłego. Mnie najbardziej podoba się pierwszy z cukierkami i meduza w butelce, ale inne też są ciekawe.Miłej zabawy:)p. Agnieszka
Czytaj dalej