Dzień dobry 🙂Dzisiaj posłuchajcie piątego rozdziału ” Karolci”, a później może wykonacie zadanie,o którym opowiadam w drugim nagraniu…Bardzo gorąco Was pozdrawiam, życzę Wam przyjemnej zabawy i miłego weekendu!p.Agnieszka
Czytaj dalejMiesiąc: Kwiecień 2020
Piątkowe, książkowe zabawy i ćwiczenia logopedyczne
W piątek chciałabym zaproponować Wam książkowe ćwiczenia logopedyczne: „Przekładanie kartek w książce”- przesuwanie czubka języka od jednego kącika ust do drugiego- od prawej do lewej strony, „ Huśtamy książkę”- dzieci leżą na plecach kładąc książki …
Czytaj dalejJak produkowane jest mleko?
Dzień dobry kochane Motylki 🦋! Zadania na dziś: 1.Obejrzyjcie krótki filmik pt:„Jak produkowane jest mleko? „ 2.Wysłuchajcie fragmentu wiersza pt.: „Tylko nic nie mówcie krowie” H. Szayerowej i udzielcie odpowiedzi na pytania. Nabiał – produkt smaczny, zdrowy. Dostajemy …
Czytaj dalejŚwiat w naszych rękach
Witajcie! 1. Przygotowałam Wam do obejrzenia film, który pokazuje jak można szybko zanieczyścić Ziemię. 2. Zastanówcie się co Wy możecie zrobić aby pomóc naszej planecie. Swoje propozycje narysujcie na kartce.3. A może ktoś z Was …
Czytaj dalejChory domek
Witajcie Starszaki!Czy wiecie co to za stwór – smog? Jak można się go pozbyć?Dziś poznamy przyczyny złego stanu powietrza, którym oddychamy. 1. Opowiadanie ,,Chory domek”W pewnym mieście stał sobie mały, zielony domek z czerwonym kominem. …
Czytaj dalejSkarga książki
Czy zastanawialiście się kiedyś na co może skarżyć się książka? Wspólnie z rodzicami przeczytajcie wiersz J. Huszczy pt. „Skarga książki”: Jestem książką z dużej szafy.Wszyscy mówią, żem ciekawa,więc mnie ciągle ktoś pożycza,lecz nie cieszy mnie ta …
Czytaj dalejCzytanki dla Zerówki-„Karolcia” r. 4
Witajcie!Dzisiaj przesyłam Wam czwarty rozdział „Karolci”, oraz propozycję ciekawych ćwiczeń gimnastycznych w domu(dla małych i dużych 🙂 ) Pozdrawiam Was bardzo,bardzo gorąco!p. Agnieszka
Czytaj dalejTraktor
Witajcie Motylki… 🙂 Przed nami kolejne dni w Domowym Przedszkolu, ale miejmy nadzieję, że już niedługo to się skończy i wrócimy do naszej Stokrotki. Cieplutko Was ścisakmy! 1. Obejrzyj film pt. Czerwony traktor i …
Czytaj dalejCzytanki dla Zerówki-„Karolcia” r. 3
Dzień dobry:)Zapraszam Was do wysłuchania trzeciego rozdziału „Karolci”,a później,jeśli będziecie mieli ochotę, możecie troszeczkę poćwiczyć dodawanie. Wiem,że jesteście w tym świetni,ale nie zaszkodzi poćwiczyć 🙂 Życzę Wam przyjemnej zabawy!p. Agnieszka
Czytaj dalejSegregacja odpadów
Dzień dobry!1.„Ziemia była zawsze naszym domem, kiedyś ludzie bardzo ją kochali, troszczyli się o nią i opiekowali. Nazywali ją Matką i nadali jej piękne imię Gaja. Później ludzie zapomnieli o tym, zaczęli ją niszczyć, siłą …
Czytaj dalej