Witajcie!Dzisiejsze zadania: 1.Obejrzyjcie krótki film 2. Zapraszam Was do zabawy przy piosence Mucha w mucholocie 3. Na koniec karty pracy: nr 29a i b, 30a i bp Małgosia
Czytaj dalej
Nauka przez zabawę
Witajcie!Dzisiejsze zadania: 1.Obejrzyjcie krótki film 2. Zapraszam Was do zabawy przy piosence Mucha w mucholocie 3. Na koniec karty pracy: nr 29a i b, 30a i bp Małgosia
Czytaj dalejWitajcie,witajcie!1. Na początek wysłuchajcie proszę piosenki pt.,,Po łące biega lato” : Po łące biega lato(sł. B. Lewandowska, muz. K. Kwiatkowska) Po łące biega lato.Uwija się jak bąk.,,Dzień dobry”- mówi kwiatomI pieści każdy pąk. Ref.: Kto chce się …
Czytaj dalejWitajcie!Dzisiejszy rozdział ,,Karolci” jest niestety ostatnim rozdziałem. Żegnamy się z Karolcią i z jej przyjaciółmi. Na pocieszenie mogę Wam powiedzieć,że przygoda z Karolcią tak zupełnie się nie kończy. Jest druga część jej przygód, w której …
Czytaj dalejDzień dobry Motylki…. Zaczynamy od wiersza Juliana Tuwina pt. Dyzio marzyciel Położył się Dyzio na łące, Przygląda niebu błękitnemu I marzy… Jaka szkoda, że te obłoczki płynące Nie są z waniliowego kremu… A te różowe, …
Czytaj dalejDzień dobry. Dzisiaj zachęcam Was do zabawy w poniższe gry i zabawy: NAKRĘCANA LALKA (ta prosta zabawa pomaga dziecku w ćwiczeniu umiejętności współpracy, czekaniu, dziecko może poćwiczyć kontrolowanie napięcia mięśni i świadome rozluźnianie się). Wyobraź sobie, …
Czytaj dalejDzień dobry kochani!1. Czy wiecie co łączy wszystkie dzieci na całym świecie? Potrzeba i chęć zabawy!Tak było zawsze,odkąd istnieją ludzie na Ziemi. Zmieniały się tylko zabawy i zabawki…Obejrzyjcie proszę dwa,bardzo ciekawe według mnie filmiki,które pokazują te …
Czytaj dalejKochani,Przesyłam Wam dzisiaj dwudziesty,przedostatni rozdział ,,Karolci” 🙂 Posłuchaj
Czytaj dalejWitajcie kochani:)1. Na rozgrzewkę posłuchajcie piosenki pt.,,Moja fantazja” Moja fantazja(muz. Krzysztof Marzec,sł. Ewa Chotomska) Ref.: Bo fantazja,fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się,aby bawić się, aby …
Czytaj dalejDzień dobry!Zadania na dziś:1. Wysłuchajcie wiersz ,,Dzieci świata”W Afryce w szkole na lekcji,Śmiała się dzieci gromada,Gdy im mówił malutki Gwinejczyk,Że gdzieś na świeci śnieg pada. A jego rówieśnik Eskimos,Tez w szkole w chłodnej Grenlandii,Nie uwierzył, …
Czytaj dalejDzień dobry kochane Motylki 🦋! Zadania na dziś : 1. Obejrzyjcie filmik pt :”Dzieci świata „ 2.Wysłuchajcie piosenki pt. :Jesteśmy dziećmi świata” 3. Pokoloruj obrazek „Dzieci świata” Miłego dnia!
Czytaj dalej