Witajcie moi drodzy.1. Dzisiaj,na początek,obejrzyjcie proszę zdjęcia przedstawiające różne rzeźby,wykonane z różnego materiału,rzeźby nowsze,współczesne i rzeźby bardzo stare. Która rzeźba najbardziej Wam się podoba?2. A teraz posłuchajcie wiersza,który Wam nagrałam pt ,,W pracowni rzeźbiarza” i spróbujcie odpowiedzieć na pytania:– …
Czytaj dalejMiesiąc: Maj 2020
Moja rodzinka
Witajcie…. Motylki 1. Dzisiaj zaczniemy od zabawy paluszkowej. 2. Teraz czas na utrwalenie słów i melodii piosenki „Moja wesoła rodzinka”. 3. Praca plastyczna – wykonaj pacynki paluszkowe do wierszyka o rodzinie. Miłej zabawy … Ściskamy …
Czytaj dalejW pracowni malarskiej.
Witajcie!1. Na początek wysłuchajcie nagrania pt. ,,Ballada o malarzu” i zastanówcie się:– O kim jest mowa w wierszu?– Czym zajmuje się malarz?– Co jest potrzebne malarzowi w jego pracy?– Czego nie miał malarz z wiersza?– W jaki sposób …
Czytaj dalejŚwięto mamy
„W dniu dzisiejszym wszystkim mamom ślemy życzenia z głębi serca płynące, czekające spełnienia. Niechaj kłopoty znikną, sukcesów przybędzie, niechaj zdrowie dopisze, a szczęście się przędzie. Wszystko co piękne i wymarzone, Niech w Waszym życiu będzie …
Czytaj dalejMoja rodzina
Witajcie kochani!1. Przeczytajcie fragment bajki pt. ,,Jeż” Katarzyny Kotowskiej Pewnego dnia Kobieta wyszła przed dom i ze zdziwieniem spostrzegła, że coś dziwnego stało się ze wszystkimi kolorami. Żółty był mniej słoneczny niż zwykle, czerwony mniej …
Czytaj dalej,,Karolcia” r. 16
Zeróweczko,dzisiaj kolejny rozdział ,,Karolci”- szesnasty 🙂
Czytaj dalejW muzeum
Dzień dobry Zerówko:)W tym tygodniu zajmiemy się tematem pt.:,,Mali artyści”. Dzisiaj zapraszam Was do muzeum… 1. Obejrzyjcie proszę zdjęcia przedstawiające wnętrza różnych muzeów,czyli miejsc,gdzie gromadzi się różnorodne przedmioty,które są dziełami sztuki lub przedmiotami codziennego użytku,wykorzystywanymi w …
Czytaj dalejDrzewo genealogiczne
Witajcie Motylki…. Mamy nadzieję, że udało się Wam odpocząć i nabrać sił na kolejny tydzień pracy. Zatem zaczynamy! 1. Na początek piosenka pt. „Moja wesoła rodzinka”. 2. „Zwariowany poranek” – zabawa dramowa na podstwie wiersza. …
Czytaj dalejRodzina na pikniku
Witajcie Kochani:) 1. Przyjrzyjcie się proszę ilustracjom przedstawiającym rodziny na pikniku i korzystając z nich,oraz z własnych doświadczeń spróbujcie wybrać rzecz,którą zabralibyście na piknik,ale musi ona rozpoczynać się pierwszą literą waszego imienia,musicie również powiedzieć dlaczego wybraliście …
Czytaj dalejPszczółka
Dzień dobry kochane Motylki 🦋! Przed nami ostatni dzień pracy w tym tygodniu. Zadania na dziś :1.Wysłuchajcie zapewne Wam znanej już piosenki pt:”Pszczółka Maja”Zbigniew Wodecki 2.Obejrzyjcie filmiki składające się z trzech odcinków pt:”Z kamerą wśród pszczół „ …
Czytaj dalej