Moi drodzy Zerówkowicze!Na dzisiaj nagrałam Wam kolejny,ósmy już rozdział książki o przygodach Karolci,Piotra i niebieskiego koralika.Życzę Wam przyjemnego słuchania, a także bardzo miłego,długiego,majowego weekendu 🙂p. Agnieszka
Czytaj dalejMiesiąc: Kwiecień 2020
Szlakiem Wisły
Witajcie w czwartek. Mam nadzieję,że jesteście w doskonałym nastroju 🙂 A więc-zaczynamy! 1. Przyjrzyjcie się,proszę,mapie Polski,na której zaznaczona jest największa nasza rzeka-Wisła.Poprowadźcie palcem po Wiśle od miejsca z którego wypływa( góry),do miejsca,gdzie wpływa(Morze Bałtyckie). 2. …
Czytaj dalejZakładka do książki
Witajcie!1. Co możemy zrobić,gdy chcemy przeczytać jakąś nową książkę? Podpowie Wam film Mam nadzieję,że sobie przypominacie jak razem odwiedzaliśmy biblioteki, w których Panie bibliotekarki organizowały Wam ciekawe zajęcia. 2. ,,Zakładka do książki” – praca plastyczna.Chyba …
Czytaj dalejKropelka wody 💧
Dzień dobry kochane Motylki 🦋. Kolejny dzień pracy przed nami. Zadania na dziś :1. Obejrzyjcie filmik pt:„Niezwykła podróż kropelki” 2.Wysłuchajcie fragmentu wiersza J. Papuzińskiej połączone z rozmową na temat utworu. „Chora rzeka”Śniła się kotkowi rzeka, wielka rzeka, …
Czytaj dalejKarolcia 7
Kochani,Do zadań,które przesłałyśmy Wam na środę,dołączam…”Karolcię” 🙂Miłego słuchania.p. Agnieszka
Czytaj dalejOd Pani Pauliny
Łamańce językowe?
Dla odmiany pobawimy się dziś w łamańce językowe? Jestem ciekawa komu uda się poprawnie wypowiedzieć poniższe frazy. Świetna zabawa gwarantowana! Szedł Sasza suchą szosą. Chrząszcz brzmi w trzcinie w Szczebrzeszynie. Jola lojalna, nielojalna Jola. Cóż, …
Czytaj dalejSegregacja śmieci
Witajcie Motylki. Dzisiaj bardzo ważny temat – segregacja śmieci. Czy wiesz co to są śmieci?; Czy śmieci wokół nas są potrzebne?; Co należy zrobić ze śmieciami?; Co to jest segregacja śmieci? Posłuchaj wierszyka. Robimy porządki …
Czytaj dalejPolskie krajobrazy
Dzień dobry,dzień dobry 🙂 1. Na początek obejrzyjcie,proszę, zdjęcia przedstawiające polskie krajobrazy (morze,góry,las,jezioro,rzeka). Jak odgadniecie co przedstawiają,spróbujcie podzielić na głoski każdą nazwę. 2. Co macie wykonać teraz, powiem w nagraniu 3. Wybierzcie sobie,proszę,jeden z polskich …
Czytaj dalejKsiążka to Twój przyjaciel
Dzień dobry!1. Książka to Twój przyjaciel, który zaprowadzi Cię do tajemniczych krain, z którym przeżyjesz niesamowite przygody, dzięki któremu zdobędziesz nowe wiadomości.Zatem dbaj o swojego przyjaciela! 2. Dzisiaj nauczcie się wiersza na pamięć, który zaprowadzi …
Czytaj dalej